5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Selgas cepumu kūka ar zemenēm

Sastāvdaļas 

600 g svaigu zemeņu
400 g iebiezinātais piens ar cukuru (1 bundžiņa)
50 ml citrona sulas
250 g saldā krējuma
100 g Selgas klasisko cepumu
50 g sviesta
1,5 ēdamkarotes želatīna
1 ēdamkarote vaniļas cukura
 
Pagatavošana

Cepumus smalki sasmalcina un sajauc ar mīkstu sviestu. 

Taisnstūrveida garenajā pannā (aptuveni 22 cm x 12 cm) klāj cepampapīru un ieklāj cepumu masu. 

Pēc tam želatīnu iemērc aukstā ūdenī, lai uzbriest. Tad izkausē karsta ūdens peldē un padzesē. 

Tikmēr 400 g zemeņu sagriež mazos gabaliņos, pievieno citrona sulu, iebiezināto pienu ar cukuru, samaisa un beigās pievieno želatīnu. 

Aptuveni 150 g saldā krējuma sakuļ stingrās putās un viegli iecilā  masā. Zemeņu masu lej uz cepumu kārtas un ieliek uz 6 stundām ledusskapī sastīvēt. 

Kad kūka sastingusi, saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru, pārklāj virsmu un dekorē ar zemeņu šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (22.05.2019)
Skatījumu skaits: 714 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0