Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas 600 g svaigu zemeņu Cepumus smalki sasmalcina un sajauc ar mīkstu sviestu. Taisnstūrveida garenajā pannā (aptuveni 22 cm x 12 cm) klāj cepampapīru un ieklāj cepumu masu. Pēc tam želatīnu iemērc aukstā ūdenī, lai uzbriest. Tad izkausē karsta ūdens peldē un padzesē. Tikmēr 400 g zemeņu sagriež mazos gabaliņos, pievieno citrona sulu, iebiezināto pienu ar cukuru, samaisa un beigās pievieno želatīnu. Aptuveni 150 g saldā krējuma sakuļ stingrās putās un viegli iecilā masā. Zemeņu masu lej uz cepumu kārtas un ieliek uz 6 stundām ledusskapī sastīvēt. Kad kūka sastingusi, saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru, pārklāj virsmu un dekorē ar zemeņu šķēlītēm. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 714 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |