5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Skotijas riekstu pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 200 g
cukurs - 100 g
2 olas
cepamais pulveris - 2 tējk.
milti - 400 g
 
Pildījumam
cukurs - 150 g
saldais krējums - 200 ml
valrieksti - 350 g

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Sviestu saberž ar cukuru. Tad pievieno olas un samaisa.

Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu.

Pagatavo pildījumu.

Riekstus sasmalcina ar nazi.

Katliņā ieber cukuru, liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz cukurs pilnīgi izkusis un mainījis krāsu. Jākarsē uz nelielas uguns, lai cukurs nepiedegtu. 

Kad cukurs izkusis, pamazām(!) pievieno saldo krējumu un samaisa.

Pievieno riekstus, samaisa un karsē, līdz masa sāk vārīties. Noņem no uguns un atdzesē.

Mīklu sadala divās daļās. Ietauko cepamo formu, klāj vienu mīklas daļu un veido apmēram 3 cm augstas maliņas.

Liek virsū pildījumu un izlīdzina.

Izrullē atlikušo mīklu, klāj uz pildījuma, saspiež maliņas. Viducī izgriež nelielu atveri un veido rakstiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (20.02.2019)
Skatījumu skaits: 617 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0