5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Smilšu mīklas pīrāgs ar džemu un bezē cepurīti

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 2 glāzes
sviests - 200 g
3 olu dzeltenumi
cukurs - 1 ēd.k.
sarīvēta citrona miziņa
skābs krējums - 1 tējk.

Bezē
3 olu baltumi
cukurs - 150 g
sasmalcināti rieksti - 50 g

Džems vai marmelāde pildījumam.

Pagatavošana

Aukstu sviestu sakapā ar nazi, pievieno miltus un saberž drupačās.

Pievieno cukuru, olu dzeltenumus, sarīvētu citrona miziņu, krējumu, samīca mīklu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Izrullē apmēram 1-2 cm biezu mīklas plāksni, klāj cepamajā formā un sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15 minūtes.

Uz izceptā biskvīta smērē apmēram 1-1,5 cm biezu džema kārtu.

Saputo olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot, līdz cukurs izkusis. Klāj uz džema kārtas, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un cep 180°C, līdz bezē zeltaini brūna.

Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (11.01.2020)
Skatījumu skaits: 411 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0