Sastāvdaļas
Mandeļu krēmam
sviests - 115 g
2 olas
cukurs - 1/2 glāze
lobītas mandeles - 1/3 glāzes
mellenes - 2 glāzes
Mīklai
cukurs - 1/3 glāzes
milti - 1 glāze
šķipsniņa jūras sāls
sviests - 100 g
piens - 2 ēd.k
Pagatavošana
Pagatavo mīklu.
Miltus sajauc ar cukuru, sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās.
Beigās pielej aukstu pienu un samīca mīklu.
Klāj mīklu cepamajā formā un veido maliņas. Pamatu sadursta ar dakšīņu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes.
Tikmēr pagatavo pildījumu.
Saputo olas ar cukuru. Tad pievieno mīkstu sviestu, samaltas mandeles un samaisa viendabīgu masu.
Izcepto mīklas pamatni nedaudz padzesē, ber virsū mellenes un pārklāj ar mandeļu pildījumu.
Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl apmēram 30 minūtes.
Lai labi garšo!
|