Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam rieksti dekorēšanai Pagatavošana Žāvētajām aprikozēm uzlej siltu ūdeni un atstāj uzbriest. Gatavo mīklu. Cukuram pievieno cepamo pulveri, krējumu un samaisa. Miltiem pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās. Pievieno krējuma masu un samīca mīklu.
Mīklu sadala 5 vienādās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Izrullē atdzesēto mīklu. Klāj cepamajā formā un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 12-15 minūtes, līdz zeltaini brūns. Izcep 5 biskvītus un atdzesē. Sablendē izmērcētās aprikozes. Mīkstam sviestam pievieno cukuru, krējumu, samaltā aprikozes un saputo krēmīgā masā. Liek uz paplātes atdzesētu biskvītu un smērē krēmu. Liek virsū otru biskvītu un atkal smērē krēmu. Tā, līdz visas kārtas saliktas. Arī virskārtu pārziež ar krēmu un pārkaisa ar sadrupinātiem riekstiem. Atstāj uz 8 stundām ievilkties istabas temperatūrā. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 568 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |