5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Sulīgā ābolmaize

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 100 g
cukurs - 50 g
1 ola
citronu sula - 2 ēd.k.

Pildījumam
skābi āboli
skābais krējums 20% - 100 g
ābolu-cidoniju jogurts Rasa - 100 g
1 ola
pūdercukurs - 3 ēd.k.
kanēlis

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Miltus sajauc ar cukuru, pievieno sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās. Pievieno olu, citronu sulu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Atdzesēto mīklu izrullē, klāj cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu.

Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs, kārto uz mīklas un pārkaisa ar cukuru un kanēli.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 20 minūtes.

Tikmēr pagatavo jogurta pildījumu. Krējumam pievieno jogurtu, olu, pūdercukuru un visu sakuļ. 

Pēc 20 minūtēm pārlej ābolus ar jogurta pildījumu un cep vēl 160°C apmēram 10 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (03.04.2018)
Skatījumu skaits: 1229 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0