Sastāvdaļas
Mīklai
sviests - 150 g
milti - 1½ glāze
krējums - ½ glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
Pildījumam
āboli - 1 kg
Mērce
1 ola
krējums - 1 glāze
cukurs - 1 glāze
milti - 2 ēd.k
Pagatavošana
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno sviestu un saberž drupačās. Pievieno krējumu un samīca mīklu. Ja ir vajadzība, pievienojam vēl nedaudz miltus.
Klāj mīklu cepamajā formā un veido maliņas.
Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un kārto cepamajā formā (2-3 kārtās).
Pagatavo mērci. Krējumam pievieno olu, cukuru un labi saputo. Beigās iesijā miltus un samaisa.
Pārlej ābolus ar pagatavoto mērci.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50 min.
Izcepto kūku atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies!
Kūka sanāk ļoti sulīga.
Lai labi garšo!
|