5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Sulīgs ābolu pīrāgs ar krējuma glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
2 olas 
cukurs - 200 g
skābais krējums - 200 g
sviests - 200 g
milti - 300 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
3 āboli

Glazūrai
1 ola
skābais krējums - 100 g
cukurs - 100 g

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. 

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Pievieno olas un vēlreiz saputo. Tad pievieno krējumu, vaniļas cukuru un samaisa visu ar mikseri. 

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā krējuma masā un samaisa mīklu.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā.

Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un kārto uz mīklas.

Pagatavo glazūru. 

Krējumu sakuļ ar cukuru un olu. Pārlej ābolus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram stundu. 

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.01.2018)
Skatījumu skaits: 1271 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0