5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ungāru riekstu pīrāgs ar āboliem

Sastāvdaļas

milti - 1,5 glāzes
sviests - 100 g
1 ola
cukurs - 80 g
brūnais cukurs - 100 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
valrieksti - ½ glāze
3-4 āboli 
kanēlis - ½ tējk.

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drupačās.

Tad pievieno 80 g cukura, olu, vienu ēdamkaroti auksta ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Atdzesēto mīklu klāj cepamajā formā un veido nelielu maliņu.

Nomizo ābolus un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sasmalcinātus riekstus, brūno cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, samaisa un klāj un mīklas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 25-30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (15.01.2019)
Skatījumu skaits: 587 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0