5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Vecmammas aprikožu pīrāgs

Sastāvdaļas

milti - 170 g
1 ola
cukurs - 170 g
sviests - 80 g
piens - 125 ml
sāls - ½ tējk.
cepamais pulveris - 1½ tējk.
vaniļas cukurs - 1 tējk.
aprikozes - 500 g
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Tad pievieno olu, pienu un ar lēnāko ātrumu vēlreiz saputo. 

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, iesijā sviesta masā un ar mikseri samaisa mīklu. Mīkla sanāk bieza krējuma konsistencē.

Ietauko cepamo formu un lej mīklu. Aprikozes pārgriež uz pusēm vai četrās daļas, izņem kauliņus un kārto uz mīklas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī, pirmās 10 minūtes cep 180°C, tad temperatūru samazina līdz 160°C un cep apmēram 50 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Izcepto pīrāgu atdzesē cepamajā formā, tad izceļ no formas un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.05.2019)
Skatījumu skaits: 489 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0