5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Želejas torte ar Selgas cepumiem

Sastāvdaļas

skābais krējums - 400 g
''Selgas'' cepumi - 500 g
želatīns - 1 ēd.k.
marmelāde - 300 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.

Pagatavošana

Želatīnam uzlej 150 ml auksta ūdens un uzbriedina.

Cepumus sasmalcina, pievieno vienu ēdamkaroti krējuma un samaisa.

Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepumu masu, nedaudz pieblietē un liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

2/3 marmelādes sagriež nelielos gabaliņos.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē.

Skābajam krējumam pievieno vaniļas cukuru, izkausēto želatīnu un saputo.

Pievieno sagrieztos marmelādes gabaliņus un samaisa.

Izņem no ledusskapja atdzesēto cepamo formu ar cepumu pamatu, pārlej ar krējuma masu un liek uz 4-5 stundām ledusskapī sastīvēt.

Kad torte sastīvējusi, noņem cepamās formas maliņu un dekorē torti ar atlikušo marmelādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (17.06.2018)
Skatījumu skaits: 863 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0