Sastāvdaļas
1 ola
90g sviests - 90 g
cukurs - ½ glāze
brūnais cukurs - ½ glāze
milti - 1½ glāze
piens - ½ glaze
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
vaniļas cukurs - 1 tējk.
zemenes - 400 g
Pagatavošana
Mīkstam sviestam pievieno cukuru, brūno cukuru un saputo.
Tad pievieno olu, vaniļas cukuru, pienu un vēlreiz saputo.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli. Iesijā sviesta masā un samaisa mīklu.
Ietauko cepamo formu un lej mīklu.
Zemenes pārgriež uz pusēm un kārto uz mīklas. Pārkaisa ar vienu ēdamkaroti cukura.
Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 10 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 160°C un cep vēl 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Izcepto pīrāgu atdzesē un pasniedz ar putukrējumu vai pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
|