Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Raugam uzlej nedaudz silta ūdens un samaisa. Uzsilda pienu, pievieno sviestu, sāli, cukuru un samaisa, līdz cukurs pilnībā izkusis. Pievieno raugu un samaisa. Pakāpeniski iesijā miltus un samīca mīklu. Pārsedz bļodu ar dvielīti, liek siltā vietā un ļauj mīklai stundu uzrūgt. Uzrūgušo mīklu izrullē un pārsmērē ar izkausētu sviestu. Cukuru sajauc ar brūno cukuru, kanēli un pārkaisa mīklu. Uzber uzbriedinātas rozīnes un riekstus. Sarullē ruleti, saspiež galus kopā, lai veidojas aplis. Plātī klāj cepampapīru, liek pīrāgu, vairākās vietās veido iegriezumus un nedaudz izpleš. Pārklāj ar dvielīti un liek vēl siltā vietā 40 minūtes uzrūgt. Pārsmērē pīrāgu ar izkausētu sviestu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 25-30 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē un pārlej ar cukura glazūru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 551 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |