Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas 5 lieli āboli Pagatavošana Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kārtīgi saputo. Jo ilgāk olas puto, jo pīrāgs izdodas gaisīgāks un mīkstāks. Tad miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež gabaliņos. Cepamo formu smērē ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi. Ber ābolu gabaliņus formā un pārlej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes. Izcepto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēl silta ābolu šarlote fantastiski garšo ar vaniļas mērci. Ābolu šarlote ir viens no visvienkāršāk pagatavojamiem pīrāgiem, tas ir arī ļoti garšīgs. Klasiskajā variantā šarlotē izmanto ābolus, bet var izmēģināt likt klāt arī citus augļus vai ogas - bumbierus, aprikozes, dzērvenes, upenes, brūklenes, vai pat žāvētos augļus un ogas. Mīklai var pievienot arī kanēli, magones vai rīvētu šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 685 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |