5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Ātrā biezpiena kūka ''Kārumiņš''

Sastāvdaļas 

cepumi - 200 g
biezpiens - 500 g
4 olas
sviests - 100 g
cukurs - 1 glāze
paciņa vaniļas cukurs - 1 pac.
milti - 2 ēd.k.
 
Glazūrai
melnā šokolāde - 100 g
sviests - 2 ēd.k.
pūdercukurs - 2 ēd.k
 
Pagatavošana
 
Cepumus sasmalcina, pievieno mīkstu sviestu un samaisa.
 
Cepamajā formā klāj cepampapīru, liek cepumu masu, izlīdzina un nedaudz pieblietē.
 
Pagatavo pildījumu.
 
Biezpienam pievieno ar olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, cukuru un samaisa. Iesijā miltus un samaisa.
 
Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā.
 
Biezpiena pildījumu liek uz cepumu kārtas, izlīdzina. 
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes.
 
Izcepto kūku atdzesē.
 
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu, pūdercukuru un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej kūku un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.06.2020)
Skatījumu skaits: 565 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0