Sastāvdaļas
Pamatam
pilngraudu auzu pārslas - 2 glāzes
auzu pārslas ar kviešu klijām - 1 glāze
sviests - 125 g
1 ola
cukurs - ¼ glāze
vaniļas cukurs - 1 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
Pildījumam
2 olas
biezpiens - 200 g
skābais krējums - 200 g
cukurs - 3 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
ogas, augļi (saldēti vai konservēti)
Pagatavošana
Pilngraudu auzu pārslām pievieno mīkstu sviestu un saberž drupačās.
Atdala olu baltumu, pievieno šķipsniņu sāls, saputo, tad pakāpeniski pievienojam cukuru un saputo stingrās putās. Pievieno olas dzeltenumu, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un visu saputo.
Saputotajai olu masai pievieno pilngraudu auzu pārslu drupačas, samaisa, pieber klāt auzu pārslas ar kviešu klijām un samīca mīklu. Mīkla sanāk stingra, bet lipīga. Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
Cepamajā formā klāj cepampapīru, klāj atdzesēto mīklu un veido augstas sānu maliņas. Tortes pamatu sadursta ar dakšiņu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 5-8 minūtes.
Tikmēr pagatavo pildījumu.
Saputo olas.
Biezpienam pievieno krējumu, vaniļas cukuru, cukuru un saputo. Pievieno saputotās olas un vēlreiz saputo.
Pievieno ogas, augļus (pēc izvēles) un samaisa.
Uz izceptās auzu pārslu pamatnes lej biezpiena pildījumu, liek atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 180°C vēl apmēram 40 minūtes.
Izcepto torti atdzesē cepamajā formā.
Lai labi garšo!
|