5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Auzu pārslu pīrāgs ar biezpiena-bumbieru pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
pilngraudu milti - 100 g
ātrvārāmās auzu pārslas - 150 g
sviests - 100 g
cukurs - 80 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
biezpiens - 220 g
2 olas
2 bumbieri
cukurs - 50 g
skābais krējums - 150 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.

Pagatavošana

Pilngraudu miltiem pievieno auzu pārslas, cukuru, cepamo pulveri, sāli un sajauc.

Aukstu sviestu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno miltu maisījumam un saberž drupačās.

Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olas, krējumu un saputo.

Bumbierus nomizo, izņem serdes un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno biezpiena masai un samaisa.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, liek 2/3 mīklas drupaču, lej biezpiena masu un pārkaisa ar atlikušajām drupačām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 40-45 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (03.03.2018)
Skatījumu skaits: 1003 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0