5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Auzu pārslu pīrāgs ar biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
sasmalcinātas auzu pārslas - 1½ glāze
cukurs - 1/3 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
sviests - 100 g

Pildījumam
2 olas
cukurs - ½ glāze
biezpiens - 250 g
ogas (dzērvenes, upenes, avenes vai zemenes) - 200 g

Pagatavošana

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. 

Auzu pārslas sasmalcina, sajauc ar cepamo pulveri, pievieno sviesta masai un saberž drupačās. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Olām pievieno cukuru un saputo.

Tad pievieno biezpienu un vēlreiz saputo.

 

Cepamajā formā klāj cepampapīru un liek 2/3 mīklas drupaču. Liek virsū biezpiena pildījumu, pārbārsta ar ogām un viegli iespiež pildījumā. Beigās pārbārsta ar atlikušajām mīklas drupačām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (01.08.2019)
Skatījumu skaits: 501 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0