5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Banānu – biezpiena torte

Sastāvdaļas

cepumi - 250 g
sviests - 50 g
banāni - 4 gab.
saldais krējums - 150 ml
pūdercukurs - 150 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.
biezpiens - 600 g 
želatīns - 8 g
šokolāde

Pagatavošana
 
Želatīnam uzlej 100 ml ūdens un ļauj uzbriest.

Cepumus sasmalcina, pievieno mīkstu sviestu un samaisa viendabīgā masā.

Iegūto masu klāj tortes formā ar noņemamām malām un izlīdzina.  Kamēr gatavo pildījumu, liek ledusskapī.
 
Biezpienu izberž caur sietu, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un ar saputo viendabīgā masā.
 
Nomizo 3 banānus un sablendē. Pievieno biezpiena masai un samaisa.

Saputo saldo krējumu un rūpīgi iemaisa to biezpiena masā. 

Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu, pievieno pildījumam un samaisa.

Pagatavoto pildījumu klāj uz biskvīta masas, izlīdzina un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.
 
Pirms pasniegšanas dekorē ar plānām banāna ripiņām un izkausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (17.07.2021)
Skatījumu skaits: 502 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0