Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas biezpiens - 500 g Pagatavošana Miltiem pievieno ½ glāzi cukura, gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās. Mīklas drupačas sadala divās daļās - 2/3 pamatam, 1/3 virsai. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī. Biezpienam pievieno krējumu un saputo. Olām pievieno ½ glāzi cukura, saputo. Pievieno biezpiena masai un visu labi samaisa. Beigās iesijā mannā un samaisa. Uz smalkās rīves sarīvē citrona miziņu. Atlikušo citronu sagriež gabaliņos, izņem kauliņus un sablendē. Pievieno glāzi cukura, ½ ēdamkaroti kartupeļu cietes un samaisa viendabīgu masu. Ietaukotā cepamajā formā klāj mīklas drupačas un lej virsū biezpiena masu. Pārlej ar citronu masu un pārkaisa ar atlikušajām mīklas drupačām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 45-50 minūtes. Izcepto kūku atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 779 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |