5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ''Aušīgā lēdija''

Sastāvdaļas
 
biezpiens - 600 g
sviests - 150 g
milti - 1½ glāze
olas - 3 gab.
cukurs - 1 glāze + 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 pac.
cepamais pulveris - 1½ tējk.
ogas - 1 glāze
kakao - 2 ēd.k.
šķipsniņa cietes
 
Pagatavošana
 
Biezpienam pievieno olas, glāzi cukura, vaniļas cukuru, 1 tējk. cepamā pulvera un samaisa, līdz veidojas vienveidīga masa.

Miltiem pievieno kakao, 2 ēdamkarotes cukura, ½ tējkaroti cepamā pulvera un samaisa. Tad miltu masai pievieno sviestu un ar nazi sakapā, līdz veidojas smalkas drumstalas.

Cepamajā formā ber pusi sviesta drumstalu un vienmērīgi izlīdzina. Tad ieber ogas, izlīdzina un pārkaisa ar cieti, lai ogas saglabātos sulīgas.

Nākošajā kārtā liek biezpiena masu, izlīdzina. Virsū ber atlikušās sviesta drumstalas un izlīdzina.

Liek cepeškrāsnī un cep 150°C apmēram 60 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (04.10.2018)
Skatījumu skaits: 653 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0