5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ''Vasaras etīde''

Sastāvdaļas

biezpiens 9% - 450 g
sviests - 150 g
želatīns - 1 ēd.k.
ūdens - 100 ml
pūdercukurs - 4 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 pac.
auzu pārslu cepumi - 250 g
džems vai biezs ievārījums - 150 g
tumšā šokolāde - 200 g
saldais krējums - 40 ml

Pagatavošana

Želatīnam uzlej ūdeni un uzbriedina.

Sasmalcina cepumus. 

Karstā ūdens peldē izkausē 100 g šokolādes, pievieno sasmalcinātajiem cepumiem un samaisa viendabīgu masu. 

Cepamajā formā klāj cepampapīru, klāj cepumu masu un nedaudz pieblietē. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno mīkstu sviestu, pūdercukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu, nedaudz padzesē, pievieno biezpiena masai un visu labi samaisa.

Izņem no ledusskapja cepumu pamatu, lej virsū biezpiena pildījumu un liek uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt. 

Kad biezpiena pildījums sastīvējis, smērē virsū džema kārtu.

Karstā ūdens peldē izkausē 100 g šokolādes, pievieno saldo krējumu un karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej torti un liek uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (06.06.2018)
Skatījumu skaits: 750 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0