5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ''Žirafe''

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 100 g
cukurs - 100 g
1 ola
milti - 250 g
kakao - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 2 tējk.
šķīpsniņa sāls

Pildījumam
biezpiens - 400 g
krējums - 200 g
2 olas
cukurs - 150 g
kartupeļu ciete - 3 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
citrona sula no ½ citrona

Pagatavošana

Pagatavo mīklu.
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru.

Pievieno olu un samaisa. 

Miltiem pieber cepamo pulveri, kakao, sāli, sajauc un pievieno sviesta masai. 

Samīca mīklu.

Atdala apmēram ceturto daļu mīklas un ieliek ledusskapī. Pārējo klāj cepamajā formā un veido apmēram 5-6 cm augstas maliņas un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Tikmēr pagatavo pildījumu.
Biezpienu izberž caur sietu vai izmaļ gaļas mašīna.

Pievieno olas, vaniļas cukuru, citrona sulu, cukuru, krējumu, kartupeļu cieti un saputo ar mikseri vienveidīgā masā.

Izņem no ledusskapja cepamo formu ar mīklu, lej biezpiena pildījumu un vienmērīgi izlīdzina.

Tad izrullē atlikušo mīklu, noplēš plānas strēmelītes un klāj gar maliņu visapkārt tortei.

Pārējo mīklu saplēš ne pārāk lielos gabaliņos un klāj uz biezpiena pildījuma.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 1 stundu.

Izcepto torti atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (09.11.2020)
Skatījumu skaits: 388 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0