5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ar avenēm, bez cepšanas

Sastāvdaļas 

Pamatam
auzu pārslu cepumi - 500 g
sviests - 170 g

Pildījumam
biezpiens - 450 g
avenes - 300 g
vaniļas cukurs - 10 g
cukurs - 125 g
skābais krējums - 200 g
želatīns - 20 g

Pagatavošana 

Sasmalcina cepumus, pievieno mīkstu sviestu un samaisa viendabīgu masu.

Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepumu masu un izlīdzina. 

Želatīnam uzlej ūdeni un uzbriedina.

Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sablendē.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, nedaudz padzesē, pievieno biezpiena masai un labi samaisa.

Uz cepumu pamata kārto avenes, klāj virsū biezpiena masu, izlīdzina. Liek uz 3 stundām ledusskapī sastīvēt.

Sastīvējušo kūku izceļ no formas, dekorē ar avenēm.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (24.07.2018)
Skatījumu skaits: 1089 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0