5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ar jāņogām

Sastāvdaļas

cepumi - 200 g
sviests - 100 g
biezpiens - 250 g
saldais krējums - 100 g
skābais krējums - 100 g
cukurs - 1 glāze
jāņogas, mellenes vai ķirši - 150-200 g
želatīns - 1 ēd.k.

Pagatavošana

Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, samaisa un klāj cepamajā formā ar noņemamām malām. Liek ledusskapī sastīvēt.

Želatīnam uzlej 100 ml auksta ūdens un atstāj uzbriest.

Biezpienam pievieno cukuru, skābo krējumu un saputo.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, pielej saldajam krējumam, samaisa. Pievieno biezpiena masai un visu labi samaisa.

Ogas sablendē, pievieno biezpiena pildījumam un samaisa. 

Izņem no ledusskapja tortes formu un lej pildījumu uz cepumu pamata. Liek ledusskapī uz 6 stundām sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (28.06.2019)
Skatījumu skaits: 704 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0