5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ar kakao drumstalām

Sastāvdaļas 

Mīklai
sviests - 110 g
cukurs - 110 g
1 ola
milti - 220 g
kakao 30 g
cepamais pulveris - 10 g

Biezpiena masai
biezpiens - 700 g
4 olas
kukurūzas ciete - 40 g
augu eļļa - 170 ml
vaniļas cukurs 
sarīvēta citrona miziņa

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un kakao.

Cukuram pievieno olu, sviestu un samaisa. Tad pievieno miltu kakao masu un saberž drumstalas.

2/3 mīklas liek tortes formā un mazliet piespiež.

Pagatavo biezpiena masu. 

Olas dzeltenumiem pievieno biezpienu, kukurūzas cieti, vaniļas cukuru un samaisa.

Pievieno augu eļļu un sarīvētu citrona miziņu.

Saputo olu baltumus ar cukuru stingrās putās un iecilā biezpiena masā.

Lej uz sagatavotā drumstalu pamata un izlīdzina.

Atlikušās kakao drumstalas pārbārsta pa virsu biezpiena masai.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 210°C apmēram 45 minūtes.

Vislabāk torte garšo otrā dienā, kad viss aromāts ir sajaucies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (24.11.2018)
Skatījumu skaits: 944 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0