Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Pagatavošana Cep biskvītu. Olas saputo ar cukuru gaisīgā masā. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā, pievieno sarīvētu citrona miziņu un samaisa mīklu. Kēksa cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto biskvītu atdzesē un noņem cepampapīru. Cepamajā formā klāj cepampapīru un liek atdzesēto biskvītu. Aprikožu džemam pievieno apelsīnu liķieri un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz sāk vārīties. Noņem no uguns un pārsmērē biskvītu. Pagatavo krēmu. 12 g želatīna uzlej nedaudz auksta ūdens un ļauj uzbriest. 125 ml šampanieša pievieno medu un karsē karstā ūdens peldē, līdz medus izkusis. Pievieno uzbriedināto želatīnu un samaisa, līdz želatīns izšķīdis. Biezpienam pievieno šampanieti ar medu un uzputo. Saputo saldo krējumu, pievieno biezpiena masai un samaisa. Pagatavoto krēmu klāj uz biskvīta, izlīdzina un liek uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt. Pēc divām stundām uzbriedina 6 g želatīna. Ar speciālu karotīti no melones mīkstuma izgriež apaļas bumbiņas, kārto uz krēma kārta un nedaudz iespiež krēmā. Šampanietim pievieno apelsīnu sulu, uzbriedināto želatīnu un karsē uz nelielas uguns, līdz želatīns izkusis. Nedaudz padzesē, līdz šķidrums sāk recēt un pārlej melones bumbiņas. Liek uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! P.s. Šī recepte nav domāta bērniem, jo labi jūtam šampanietis. Toties pieaugušie ir sajūsmā! :) | |
Skatījumu skaits: 575 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |