5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ar persiku gabaliņiem

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 250 g
cukurs - 3 ēd.k.
5 olu dzeltenumi
milti - 600 g
cepamais pulveris - 1 tējk.

Pildījumam
biezpiens - 1 kg
sviests - 100 g
3 olas
pūdercukurs - 1 glāze
kukurūzas ciete - 2 ēd.k.

Putu kārtai
5 olu baltumi
cukurs - 3/4 glāze

konservēti persiki

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Sviestu saberž ar cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un uzputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un samīca mīklu. Sadala divās daļās - 2/3 mīklas liek uz 30 minūtēm ledusskapī, bet 1/3 mīklas saldētavā.

Pagatavo pildījumu. Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā vai izberž caur sietu, pievieno mīkstu sviestu un samaisa. Olas saputo ar pūdercukuru, pievieno biezpiena masai un samaisa. Beigās pievieno kukurūzas cieti un samaisa.

Atdzesēto mīklu no ledusskapja klāj cepamajā formā, liek virsū biezpiena pildījumu. Konservētajiem persikiem notecina sīrupu, sagriež gabaliņos un liek uz biezpiena kārtas.

5 olu baltumiem pievieno cukuru, saputo stingrās putās un klāj uz persikiem. Beigās uzrīvē virsū mīklu no saldētavas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram vienu stundu. Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (20.08.2018)
Skatījumu skaits: 731 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0