5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ar Selgas cepumiem

Sastāvdaļas

cepumi "Selga" - 36 gab.
biezpiens - 1½ paciņas
saldais krējums - 200 ml
cukurs - 4 ēd.k.
vaniļas cukurs - ½ tējk.
marmelāde - 70 g
brūkleņu-ābolu ievārījums - 250 g

Pagatavošana

Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.

Saputotajā putukrējumā lēnām iemaisa biezpienu un mazos kubiņos sagrieztu marmelādi.

Uz virtuves dēlīša kārto cepumu kārtu (vienā kārtā 9 cepumi, pa 3 katrā rindā, kopā 4 kārtas). Uz cepumiem smērē ievārījumu. Tad liek nākamo cepumu kārtu, uz liek virsū putukrējuma-biezpiena kārtu, pēc tam atkal cepumus un ievārījumu. Visbeidzot kūkai liek virsū cepumus un visu kūku nosedz ar atlikušo putukrējuma-biezpiena masu. Dekorē ar dzērvenēm un rožlapiņām. Liek uz 8 stundām ledusskapī.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (30.09.2020)
Skatījumu skaits: 999 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0