5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ar šokolādes glazūru un meža ogām

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 1 glāze
sviests - 120 g
kakao - 1 ēd.k.
cukurs - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - ½ tējk.
jogurts vai kefīrs - 3 ēd.k.

Pildījumam
biezpiens 9% - 500 g
saldais krējums - 125 ml
iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba
vaniļas pudiņš - 1½ ēd.k.
3 olas

Glazūrai
saldais krējums - 100 ml
baltā šokolāde - 200 g

meža ogas

Pagatavošana

Pagatavo mīklu.

Miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri un kakao.

Pievieno mīkstu sviestu un saberž drupačās.

Pievieno jogurtu vai kefīru un samīca mīklu.

Izrullē mīklu, klāj cepamajā formā (28 cm) un veido maliņas. 

Pamatu sadursta ar dakšiņu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Saldo krējumu sakuļ ar olām. Pievieno biezpienu, iebiezināto pienu, pudiņu un sablendē.

Izceļ no cepeškrāsns izcepto biskvītu, lej biezpiena pildījumu, liek cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 30 minūtes.

Izcepto kūku atdzesē.

Pagatavo glazūru.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu, samaisa un karsē, līdz veidojas viendabīga masa.

Pārlej kūku, atdzesē un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Atdzesēto torti dekorē ar ogām.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (11.10.2018)
Skatījumu skaits: 595 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0