Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Pamatam Pildījumam Mērcei Pagatavošana Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu, kanēli un samaisa. Klāj tortes formā ar noņemamām malām un veido nelielu maliņu. Liek uz 15 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno krējumu, cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Tad pievieno olas, sarīvētu citrona miziņu un vēlreiz saputo. Pievieno miltus, kartupeļu cieti un samaisa. Lej pildījumu cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram stundu. Tad izslēdz cepeškrāsni, atver cepeškrāsns durtiņas un ļauj tortei vēl 30 minūtes lēnām atdzist. Pēc tam pilnībā atdzesē un liek uz 8 stundām leduskapī sastīvēt. Pagatavo upeņu mērci. Upenēm pievieno cukuru, sviestu, citronu sulu, cieti, samaisa un liek uz vidējas uguns vārīties. Vāra apmēram 4-5 minūtes, līdz cukurs izšķīdis un veidojas viendabīga masa. Gatavo mērci atdzesē un var pasniegt. Griežam torti gabaliņos, pārlejam ar upeņu mērci un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 868 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |