Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas zemenes - 300 g tumšā šokolāde dekorēšanai Pagatavošana Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina. Sablendē biezpienu. Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno biezpienu un labi samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu. Nedaudz padzesē, pievieno biezpiena masai un samaisa. Atdala apmēram ¼ daļu biezpiena masas, pievieno kakao un samaisa. Cepamājā formā klāj pārtikas plēvi un lej biezpiena masu ar kakao. Izlīdzina un liek uz 10 minūtēm saldētavā nedaudz sastīvēt. Kad tortes apakšējais slānis nedaudz sastīvējis, kārto virsū zemenes (daļu zemeņu atstāj dekorēšanai) un pārlej ar biezpiena masu. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Kad torte sastīvējusi, izceļ no formas, noņem plēvi, dekorē ar zemeņu pusītēm un piparmētru lapiņām. Pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 646 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |