Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Bumbiņām Krēmam Pagatavošana Pagatavojam biezpiena bumbiņas. Biezpienam pievieno cukuru, olas dzeltenumu, kokosriekstu skaidiņas un rūpīgi samaisa. Ja biezpiens sanāk pārāk šķidrs, var pievienot vairāk kokosriekstu skaidiņas vai mazliet mannā. No biezpiena masas veido nelielas bumbiņas, apviļā kokosriekstu skaidiņās un liek uz 30 min saldētavā. Pagatavo mīklu. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Tad pievieno olas, atkal saputo. Beigās pievieno krējumu, pienu, miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
Cepamajā formā klāj cepamo papīru vai ietauko un lej pusi mīklas. Atlikušajai mīklas daļai pievieno kakao un samaisa. Uzmanīgi, lai nesajaucas, lej uz gaišās mīklas un izlīdzina. Tad izņem no saldētavas biezpiena bumbiņas un iespiež mīklā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-45 minūtes. Tikmēr pagatavo krēmu. Olu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno miltus un samaisa. Pielej pienu, samaisa. nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz sabiezē un veidojas krēmīga masa. Pārlej atdzesēto pīrāgu un pārkaisa ar kakao vai kokosriekstu skaidiņām. Griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 509 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |