5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena pīrāgs ar aveņu mērci

Sastāvdaļas

Mīklai
auzu pārslas - 80 g
milti - 100 g
pūdercukurs - 80 g
sviests - 100 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
biezpiens - 250 g
jogurts bez piedevām - 600 g
iebiezinātais piens ar cukuru - 60 g
cukurs - 80 g
Dr. Oetker vaniļas pudiņš - 1 pac. (37 g)
2 olas

Aveņu mērcei
avenes - 100 g
pūdercukurs - 20 g

Pagatavošana

Auzu pārslas sajauc ar miltiem, cepamo pulveri, sālim cukuru. Pievieno izkausētu sviestu un samīca mīklu.

Klāj mīklu cepamajā formā un veido maliņas un pamatni sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 10 minūtes.

Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno jogurtu, cukuru, iebiezināto pienu, vaniļas pudiņa pulveri, olas un saputo viendabīgu masu.

Pagatavo aveņu mērci. Avenēm pievieno pūdercukuru un sablendē.

Lej pildījumu uz izceptā pamata. Vairās vietās pildījumā liek pa tējkarotei aveņu mērces un pavirpuļo ar nazi, lai mērce nedaudz sajaucas ar pildījumu.

Liek cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 50 minūtes, līdz pīrāga malas izcepušās, bet viducis vēl nedaudz mīksts.

Tad izslēdz cepeškrāsni, nedaudz atver durtiņas un ļauj stundu lēnām atdzist. Izņem no cepeškrāsns, pilnībā atdzesē un liek uz 5-6 stundām ledusskapī sastīvēt. Pasniedz ar aveņu mērci.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.02.2018)
Skatījumu skaits: 770 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0