5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena pīrāgs ar banāniem

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 200 g
krējums - 100 g
cepamais pulveris - ½ tējk.
milti - 2-2½ glāzes

Pildījumam
biezpiens - 200 g
cukurs - ½ glāze
milti - 3 ēd.k.
banāni - 2 gab.
vaniļas cukurs - 1 paciņa

1 olas dzeltenums pārsmērēšanai
pūdercukurs

Pagatavošana

Krējumam pievieno mīkstu sviestu un saputo.

Pievieno miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu.

Mīklu sadala divās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.
Nomizo banānus un saspaida ar dakšiņu.

Biezpienu izberž caur sietu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, miltus, banānus un samaisa viendabīgā masā.

Izrullē divas, apmēram 5 mm biezas, mīklas plāksnes.

Pannā klāj cepamo papīru un liek pirmo mīklas plāksni. Smērē virsū biezpiena pildījumu, atstājot brīvu 1,5 cm platu maliņu.

Liek virsū otru mīklas plāksni un rūpīgi aizloka un saspiež maliņas.

Pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (27.05.2021)
Skatījumu skaits: 353 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0