Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam 1 olas dzeltenums pārsmērēšanai Pagatavošana Krējumam pievieno mīkstu sviestu un saputo. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu. Mīklu sadala divās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, miltus, banānus un samaisa viendabīgā masā. Izrullē divas, apmēram 5 mm biezas, mīklas plāksnes. Pannā klāj cepamo papīru un liek pirmo mīklas plāksni. Smērē virsū biezpiena pildījumu, atstājot brīvu 1,5 cm platu maliņu. Liek virsū otru mīklas plāksni un rūpīgi aizloka un saspiež maliņas. Pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 353 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |