5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena pīrāgs ar brinzu

Sastāvdaļas

Mīklai
biezpiens - 250 g
milti - 250 g
sviests - 100 g
1 ola
cepamais pulveris - 1 tējk.
cukurs - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
brinza - 150 g
krievijas siers - 80 g
skābais krējums - 2 ēd.k.
kaltēti pētersīļi 

sezama sēkliņas pārkaisīšanai
1 ola pārsmēŗēšanai

Pagatavošana

Sviestu atlaidina līdz istabas temperatūrai, pievieno olu, cukuru, sāli un saputo.

Pievieno biezpienu un turpina putot, līdz veidojas viendabīga masa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā biezpiena masā un samaisa mīklu. Ļauj desmit minūtes atpūsties.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Brinzu saspaida ar dakšiņu, pievieno sarīvētu sieru, krējumu, pētersīļus un samaisa.

Mīklu sadala divās daļās un izrullē.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, liek vienu izrullēto mīklas plāksni un veido maliņas.

Klāj virsū pildījumu, liek otru mīklas plāksni un aizloka maliņas.

Pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar sezama sēkliņām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 30 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (18.12.2017)
Skatījumu skaits: 806 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0