Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem un medu
Sastāvdaļas biezpiens - 250 g Pagatavošana Sablendē auzu pārslas. Pievieno divus olu baltumus, ūdeni, labi samaisa un atstāj 10 minūtes uzbriest. Ietaukotā cepamajā formā klāj mīklu un veido nelielas maliņas. Pamatu sadursta ar dakšiņu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 15 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Siltā ūdens peldē izkausē medu. Ķiršiem izņem kauliņus, pievieno pusi medus un samaisa. Biezpienam pievieno vienu olas baltumu, atlikušo medu un saputo. Izcepto pamatu nedaudz padzesē, liek virsū biezpiena pildījumu un pārklāj ar ķiršiem. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 748 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |