5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem un riekstiem

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 200 g
milti - 500 g
cukurs - 180 g
šķipsniņa sāls
cepamais pulveris - 2 tējk.

Pildījumam
biezpiens - 750 g
skābais krējums - 200 g
3 olas
vaniļas esence - 1 tējk.
ķirši - 200 g
valrieksti - 100 g

Pagatavošana

Pagatavo mīklu.

Mīkstu sviestu saberž ar cukuru.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Pievieno sviesta masai un saberž drupačās. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno cukuru, olas, krējumu un samaisa ar blenderi.

Pievieno vaniļu un vēlreiz samaisa.

Ietaukotā cepamajā formā ber 2/3 mīklas drupaču un klāj virsū biezpiena pildījumu.

Ķiršiem izņem kauliņus un kārto uz pildījuma.

Pārbārsta ar atlikušajām mīklas drupačām.

Valriekstus nedaudz apgrauzdē uz sausas pannas, sadrupina ar mīklas rulli un pārkaisa pīrāgu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (31.08.2018)
Skatījumu skaits: 655 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0