5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena pīrāgs ar plūmēm un marcipānu

Sastāvdaļas

biezpiens - 125 g
sviests - 50 g
milti - 1 glāze
cukurs - 1/3 glāzes
šķipsniņa sāls
cepamais pulveris - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
plūmes
marcipāns
mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Pievieno biezpienu, sāli un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā biezpiena masā un samaisa mīklu.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, klāj mīklu un veido nelielas maliņas.

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un kārto uz mīklas ar griezuma vietu uz augšu.

Saveļ nelielas marcipāna bumbiņas, liek katrā plūmju pusītē un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (24.08.2018)
Skatījumu skaits: 652 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas, Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0