Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas biezpiens - 500 g Glazūrai Pagatavošana Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un ļauj uzbriest. Biezpienu izberž caur sietu. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Pievieno biezpienam un samaisa. Tad pievieno mīkstu sviestu, sarīvētu citrona miziņu un saputo. Uzbriedinātajām rozīnēm nolej ūdeni, pievieno biezpiena masai un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā. Ietauko cepamo formu, pārbārsta ar mannu un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 1 stundu. Izcepto pīrāgu atdzesē. Pagatavo glazūru. Katliņā ber kakao, cukuru, pievieno sviestu, saldo krējumu un karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga, spīdīga masa. Pārlej pīrāgu un liek uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 443 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |