Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam ola pārsmērēšanai Pagatavošana Gatavo mīklu. Raugu sajauc ar cukuru, pielej siltu ūdeni un ļauj minūtes 10 raugam "atdzīvoties''. Tad pievieno mīkstu sviestu, sāli, olu, iesijā miltus un samaisa mīklu. Pārsedz ar dvielīti un liek siltā vietā uz 1,5 stundu uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, pagatavo pildījumu. Spinātus sasmalcina un nedaudz pasautē sviestā. Nomizo sīpolu, sarīvē uz smalkās rīves. Biezpienam pievieno olu, sarīvēto sīpolu, sarīvētu sieru un samaisa. Tad pievieno spinātus, sāli, piparus (pēc garšas) un samaisa viendabīgu masu. Mīklu sadala divās daļās un izrullē divas plāksnes. Uz vienas mīklas plāksnes liek pildījumu - pusi centrā, pusi pa apli. Liek virsū otru mīklas plāksni, saspiež maliņas un viduci, sagriež ar nazi šķēlēs, veido lapiņas (skat. foto). Pārsedz ar dvielīti un liek vēl uz 20 minūtēm siltā vietā uzrūgt. Pārsmērē pīrāgu ar sakultu olu, viduci pārkaisa ar sezama sēkliņām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20-25 minūtes, līdz zeltaini brūns. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 708 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |