Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Biezpiena pildījumam Riekstu kārtai Pagatavošana Pagatavo riekstu pildījumu. Valriekstus sasmalcina, pievieno cukuru, rumu un samaisa. Pagatavo mīklu. 500 g miltu sajauc ar 150 g cukura un cepamo pulveri. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumus, krējumu un samīca mīklu. Sadala mīklu divās daļās. 2/3 mīklas (pamatam) ietin pārtikas plēvē un liek uz 15 minūtēm ledusskapī. 1/3 mīklas (virsai) pievieno 30 miltu, 30 cukura, samīca un liek ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno cukuru, mannu un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā biezpiena masā. Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj mīklu un veido maliņu. Liek virsū riekstu masu un izlīdzina. Tad liek biezpiena masu un pārkaisa ar atlikušās mīklas drupačām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 60 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē formā, tad izceļ un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 894 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |