Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Pagatavo mīklu. Olas saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, sarīvētu apelsīna miziņu un saputo. Tad pievieno kukurūzas cieti un labi samaisa. Ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām klāj 2/3 mīklas un veido maliņas. Liek virsū biezpiena pildījumu. Aprikozēm notecina sīrupu, kārto uz biezpiena pildījuma un nedaudz iespiež biezpiena masā. Atlikušajai mīklai pievieno 1-2 ēdamkarotes miltu, saberž drupačas un pārbārsta uz pildījuma. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 45-50 minūtes. Izcepto pīrāgu uzreiz neizceļ no cepeškrāsns, bet ļauj vēl 15 minūtes, turpat, lēnām atdzist. Tad izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru un atdzesē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 475 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |