5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena pīrāgs Līgo vakaram

Sastāvdaļas

Mīklai
2 olas
cukurs - 150 g
cepamais pulveris - 1½ tējk.
sviests - 120 g
milti - 400 g

Pildījumam
biezpiens - 500 g
kukurūzas ciete - 60 g
sarīvēta apelsīna miziņa no 1 apelsīna
cukurs - 3 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
konservētas aprikozes - 1 kārba

Pagatavošana

Pagatavo mīklu.

Olas saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, sarīvētu apelsīna miziņu un saputo. Tad pievieno kukurūzas cieti un labi samaisa.

Ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām klāj 2/3 mīklas un veido maliņas. Liek virsū biezpiena pildījumu.

Aprikozēm notecina sīrupu, kārto uz biezpiena pildījuma un nedaudz iespiež biezpiena masā.

Atlikušajai mīklai pievieno 1-2 ēdamkarotes miltu, saberž drupačas un pārbārsta uz pildījuma.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 45-50 minūtes.

Izcepto pīrāgu uzreiz neizceļ no cepeškrāsns, bet ļauj vēl 15 minūtes, turpat, lēnām atdzist. Tad izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru un atdzesē.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.06.2021)
Skatījumu skaits: 475 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0