5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ''Expresio''

Sastāvdaļas

Mīklai
2 āboli
3 olas
milti - 1 glāze
cukurs - 1 glāze
vaniļas cukurs - 1 paciņa

Krēmam
krējums - 500 g
cukurs - 1 glāze
biezpiens - 250 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
želatīns - 30 g
2 banāni
mandeles
tumšā šokolāde
saldais krējums - 50 ml

Pagatavošana

Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.

Tortes formā ar noņemamām malām (26-27cm) klāj cepampapīru, ber ābolus un izlīdzina pa visu formu.

Atdala olu dzeltenumus, pieber vaniļas cukuru, 2/3 glāzes cukura un saputo.

Olu baltumiem pievieno 1/3 glāzes cukura un saputo stingrās putās.

Saputotajiem olu dzeltenumiem pieber miltus un samaisa. Beigās iecilā saputotos olu dzeltenumus.

Lej mīklu formā uz āboliem.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes.

Kamēr izceptais biskvīts atdziest, pagatavo krēmu.

Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un ļauj uzbriest.

Nomizo banānus un sagriež ripiņās. Pievieno biezpienam un sablendē.

Krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo, līdz cukurs izkusis. Pievieno biezpiena masai un samaisa.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, mazliet padzesē, pievieno biezpiena krēmam un samaisa.

Izcepto biskvītu izņem no formas, noņem cepampapīru, liek atpakaļ formā un lej virsū biezpiena krēmu.

Liek torti ledusskapī uz pāris stundām sastīvēt.

Tad karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. 

Dekorē torti ar izkausēto šokolādi un mandelēm. 

Liek torti vēlreiz ledusskapī uz pāris stundām sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (06.04.2019)
Skatījumu skaits: 514 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0