5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ''Karaļa sala''

Sastāvdaļas

cepumi Selga - 200 g
sviests - 150 g
cukurs - 1 glāze
biezpiens - 500 g
olas - 4 gab.
milti - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.

Glazūrai
tumšā šokolāde - 100 g
sviests - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Sasmalcina Selgas cepumus, pievieno izkausētu sviestu un sajauc.


Ņem cepamo formu, liek cepumu masu un izlīdzina.  

Biezpienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un samaisa. Pēc tam pievieno miltus un samaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā.

Pagatavoto biezpiena masu klāj uz cepumu kārtas un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C līdz virskārta zeltaini brūna.

Izcepto torti atdzesē un tikmēr pagatavo šokolādes glazūru.

Liek katliņā sasmalcinātu šokolādi un sviestu, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz veidojas vienveidīga masa.  

Šokolādes glazūru pārlej gatavajai kūkai un atstāj sastīvēt.

Griežam gabaliņos un cienājamies!

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (24.01.2021)
Skatījumu skaits: 385 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0