5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ''Rudens noskaņas''

Sastāvdaļas
 
Mīklai
3 olas
milti - 2/3 glāzes
pūdercukurs - 2/3 glāzes
kakao - 2 ēd.k.
augu eļļa - 2 ēd.k.
 
Biezpiena pildījumam
biezpiens - 500 g
2 olas
vaniļas cukurs - 1 paciņa
Amaretto - 1 ēd.k.
cukurs - ½ glāze
 
Ābolu pildījumam
āboli - 700 g
kanēlis - 1½ tējk.
cukurs
želatīns - 20 g
 
Pagatavošana
 
Pagatavo mīklu.
 
Olām pievieno pūdercukurus un saputo gaisīgu masu. Tad pievieno eļļu un  vēlreiz saputo.
 
Miltus sajauc ar kakao, pakāpeniski iesijā olu masā un sajauc mīklu.
 
Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes.
 
Tikmēr pagatavo biezpiena pildījumu.
 
Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, 1 ēdamkaroti Amareto liķiera un kārtīgi saputo.
 
Izceļ no cepeškrāsns cepamo formu, lej uz izceptā biskvīta biezpiena pildījumu un liek atpakaļ cepties 160°C apmēram 40-50 minūtes. Izcepto torti atdzesē.
 
Pagatavo ābolu pildījumu.
 
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos gabaliņos. Ber katliņā, pievieno cukuru, kanēli un karsē uz nelielas uguns, līdz āboli izšķīduši un veidojas biezenis. Noņem no uguns un atdzesē. 
 
Želatīnam uzlej 100 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest. Tad liek karstā ūdens peldē un izšķīdina.
 
Želatīnu pievieno ābolu biezenim, samaisa, lej uz atdzesētās tortes un izlīdzina. Liek uz 3-4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.12.2019)
Skatījumu skaits: 436 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0