Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam Šokolādes krēmam Biezpiena pildījumam Karameļu pudiņam Pagatavošana Izcep biskvītu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno izkausētu sviestu, iesijā miltus un samaisa. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto biskvītu atdzesē, izņem no formas un pārgriež uz pusēm. Pagatavo šokolādes krēmu. Lej bļodā pienu, pievieno Dr.Oetker šokolādes krēma pulveri, cukuru, izkausētu sviestu un saputo (apm. 5-7 minūtes). Tortes formā ar noņemamām malām klāj pārtikas plēvi, liek biskvīta ripu un klāj ½ šokolādes krēma. Liek uz 15 minūtēm ledusskapī nedaudz sastīvēt. Tikmēr pagatavo biezpiena pildījumu. Želatīnam uzlej 100 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest. Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē. Biezpienam pievieno cukuru un saputo. Beigās pievieno želatīnu un rūpīgi samaisa. Klāj biezpiena masu uz šokolādes krēma un liek uz 15 minūtēm ledusskapī. Tad pa virsu klāj atlikušo šokolādes krēmu un liek atkal ledusskapī nedaudz sastīvēt. Pagatavo karameļu pudiņu kā norādīts instrukcijā un, kad pudiņš padzisis, pievieno izkausētu sviestu un 2-3 minūtes saputo. Liek uz šokolādes krēma otro biskvīta ripu, lej karameļu pudiņu un liek uz 6-7 stundām ledusskapī sastīvēt. Kad torte pilnībā sastīvējusi, izņem no formas un dekorē ar šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 530 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |