5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ar aveņu ievārījumu

Sastāvdaļas

Pamatam
cepumi - 150 g
sviests - 100 g

Pildījumam
cukurs - 2 ēd.k
2 olas
biezpiens - 500 g
šķipsniņa sāls
krējums - 3 ēd.k.
baltā šokolāde - 100 g
sarīvēta citrona miziņa - 1 gab.
sula no ½ citrona
manna - 2 ēd.k.
aveņu ievārījums - 3 ēd.k.

Dekorēšanai
pūdercukurs
mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. 

Cepamajā formā klāj cepampapīru, liek cepumu masu, mazliet pieblietē un liek ledusskapī.

Pagatavo pildījumu.

Saputo olas ar cukuru.

Pievieno biezpienu, sāli, krējumu, sarīvētu citrona miziņu, citronu sulu, mannā un rūpīgi samaisa.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno biezpiena masai un samaisa.

Pusi pildījuma klāj uz cepumu pamatnes, tad liek aveņu ievārījuma kārtu un pa virsu atlikušo pildījumu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 30-40 minūtes.

Izcepto torti pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un pūdercukuru. Ļauj pilnībā atdzist.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (20.01.2021)
Skatījumu skaits: 273 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0