5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ar bezē cepurīti

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 150 g
cukurs - 70 g
sviests - 70 g
1 ola
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
biezpiens -250 g
sviests - 70 g
piens - 150 g
cukurs - 50 g
1 ola
2 olu dzeltenumi
citrona sula - ½ ēd.k.
kartupeļu ciete - 2 ēd.k.
vaniļas krēma pulveris - 25 g

Bezē
2 olu baltumi
cukurs - 30 g
šķipsniņa sāls

jāņogas - 125 g
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cukuru, sāli, cepamo pulveri, pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās.

Pievieno olu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno izkausētu sviestu, olu, olu dzeltenumus, cukuru, citrona sulu, pienu un samaisa.

Pieber kartupeļu cieti, vaniļas krēma pulveri un samaisa.

Ietaukotā cepamajā formā liek mīklu, izlīdzina un lej virsu pildījumu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 30 minūtes.

Olu baltumiem pievieno sāli un saputo. Pakāpeniski pievieno cukuru un saputo stingrās putās.

Saputotos olu baltumus liek uz izceptā pīrāga, uzber jāņogas un cep vēl 15 minūtes 170°C.

Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (19.03.2018)
Skatījumu skaits: 766 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0