5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ar greipfrūtiem un mandarīniem

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 80 g
ola - 1 gab.
cukurs - 100 g
auzu pārslas - 300 g
sāls - 1/4 tējk.

Pildījumam
biezpiens - 1 kg
olas - 3 gab.
cukurs - 6 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
mandarīni - 2 gab.
greipfrūts - 1 gab.

Pagatavošana

Auzu pārslas sablendē vai samaļ kafijas dzirnaviņās.

Cukuram pievieno olu, sāli un saputo.

Pievieno mīkstu sviestu un kārtīgi samaisa.

Tad, pakāpeniski, ber auzu pārslas un samīca mīklu.

Pagatavo pildījumu.
Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un sablendē, līdz veidojas vienveidīga masa. 

Augļus nomizo, noņem balto plēvīti un sadala daiviņās.

Veidojam tortes pamatni.
Daļu mīklas izrullē 5 mm biezumā un izgriež pamatni (būs vienkāršāk, ja mīklu rullēs uz folijas). Klāj cepamajā formā ar noņemamām malām.

Otru mīklas daļu izrullē, izgriež 4 cm platu plāksni un veido cepamajā formā bortiņu, rūpīgi saspiež savienojuma vietu.

Daļu krēma liek formā, izlīdzina un pa virsu kārto mandarīna daiviņas.

Tad klāj atlikušo krēmu, izlīdzina un kārto greipfrūta daiviņas, viegli piespiež un pārkaisa ar cukuru.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 60 minūtes: Pirmās 20 minūtes 180°C, atlikušo laiku 200°C.

Izcepto torti atdzesē formā un tikai pēc tam noņem maliņas. Tortes pamatne sanāk ļoti trausla, tāpēc, griežot, rīkojies prātīgi.

Ja vēlieties vieglāku ceļu, tad auzu pārslu vietā var ņemt kviešu miltus, mīkla nebūs tik trausla. Citrusaugļu vietā var likt ko citu - banānus, zemenes u.t.t. Ja vēlas, biezpienam pievieno rozīnes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (13.05.2021)
Skatījumu skaits: 63 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0