Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Auzu pārslas sablendē vai samaļ kafijas dzirnaviņās. Cukuram pievieno olu, sāli un saputo. Pievieno mīkstu sviestu un kārtīgi samaisa. Tad, pakāpeniski, ber auzu pārslas un samīca mīklu. Pagatavo pildījumu. Augļus nomizo, noņem balto plēvīti un sadala daiviņās. Veidojam tortes pamatni. Otru mīklas daļu izrullē, izgriež 4 cm platu plāksni un veido cepamajā formā bortiņu, rūpīgi saspiež savienojuma vietu. Daļu krēma liek formā, izlīdzina un pa virsu kārto mandarīna daiviņas. Tad klāj atlikušo krēmu, izlīdzina un kārto greipfrūta daiviņas, viegli piespiež un pārkaisa ar cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 60 minūtes: Pirmās 20 minūtes 180°C, atlikušo laiku 200°C. Izcepto torti atdzesē formā un tikai pēc tam noņem maliņas. Tortes pamatne sanāk ļoti trausla, tāpēc, griežot, rīkojies prātīgi. Ja vēlieties vieglāku ceļu, tad auzu pārslu vietā var ņemt kviešu miltus, mīkla nebūs tik trausla. Citrusaugļu vietā var likt ko citu - banānus, zemenes u.t.t. Ja vēlas, biezpienam pievieno rozīnes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 289 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |